Часопис за културу и уметностМОЈА ЋИРИЛИЦА“ део је пројекта СРПСКО-РУСКА САРАДЊА у области културе и уметности Уметничке радионице ЗАВЕШТАЊЕ.

Циљ овог пројекта је подизање свести о потреби, значају и могућностима повезивања и међусобног представљања стваралаца и установа културе са територије Р. Србије и Руске Федерације кроз програмске активности и садржаје предвиђене овим пројектом.

Пројекат су, између осталих, подржали Министарство за културу, информисање и информационо друштво Р. Србије, Амбасада Руске Федерације у Београду, Руски дом из Београда, Дом руског зарубежја „А. Солжењицин“ из Москве, као и Културни центар из Белгорода, а циљ нам је да се са територије Р. Србије у овај пројекат укључи што више библиотека, установа културе и образовних установа.

 

Програмске активности пројекта:

–       промоција часописа „МОЈА ЋИРИЛИЦА“

–       изложба слика и фотографија ликовних стваралаца из Р. Србије и Руске Федерације под заједничким називом „МНОГО ТОГА НАС СПАЈА“

–       промоција књига савремених руских књижевних стваралаца

–       објављивање и промоција књига књижевних стваралаца из Р. Србије на територији Србије и Руске Федерације

–       расписивање конкурса и објављивање зборника и каталога најуспешнијих радова из области књижевности и ликовног стваралаштва у оквиру едиције часописа „МОЈА ЋИРИЛИЦА“

 

За детаљније информације како можете да се укључите у пројекат контактирајте нас на casopismojacirilica@gmail.com.

 

Звонко Јојић, руководилац пројекта